wyszukaj w  

Sekretne ┼╝ycie zwierzak├│w domowych 2 - 2D dubbing - 19.07 godz.10.00
Sekretne ┼╝ycie zwierzak├│w domowych 2 - 2D dubbing - 19.07 godz.16.00

» ZOBACZ AKTUALNY REPERTUAR KINA GRYF «

0

NAJBLIŻSZE WYDARZENIA:

NAJBLIŻSZY HIT W KINIE GRYF:

0
Strona g│ˇwna - Gryfi˝ski Dom Kultury
Biuletyn Informacji Publicznej - Gryfiński Dom Kultury
Cennik - Gryfiński Dom Kultury
O nas - Gryfiński Dom Kultury
Kontakt - Gryfiński Dom Kultury
Koła zainteresowań - Gryfiński Dom Kultury
Świetlice wiejskie - Gryfiński Dom Kultury
Multimedia - Gryfiński Dom Kultury
Linki - Gryfiński Dom Kultury
Archiwum - Gryfiński Dom Kultury
RODO
Zamów - Bilety, karnety, opłaty startowe
Rezerwacje biletów - Kino GRYF
Polityka prywatności
















Impreza ...

Do┼╝ynki Gminne 2018

data: 

25.08.2018, godz. 14:00

miejsce: 

Wełtyń

organizator: 

Urz─ůd Miasta i Gminy w GryfinieRada So┼éecka We┼étyniaGryfi┼äski Dom Kultury

Burmistrz Miasta i Gminy Gryfino, Przewodnicz─ůca Rady Miejskiej w Gryfinie oraz Rada So┼éecka We┼étynia zapraszaj─ů na Do┼╝ynki Gminne 2018. Gminne ┼Ťwi─Öto plon├│w odb─Ödzie si─Ö w sobot─Ö 25 sierpnia 2018 w We┼étyniu.

┼Üwi─Öto plon├│w rozpocznie msza ┼Ťwi─Öta do┼╝ynkowa o godz 14. Na 15 zaplanowano przemarsz korowodu do┼╝ynkowego ulicami We┼étynia. Uroczyste otwarcie do┼╝ynek nast─ůpi o godzinie 15.30. O godziny 16 na do┼╝ynkowej scenie prezentowa si─Ö b─Öd─ů kapele ludowe: Borzymianka, We┼étynianka i Gardnianki.

Rozstrzygnięty zostanie także konkurs na najładniejszy dożynkowy wieniec.

O godzinie 19 rozpocznie się koncert gwiazdy wieczoru grupy DIKANDA. Od godziny 21 do 2 nad ranem trwać będzie zabawa ludowa z zespołem "MEDEJS".

Wsp├│┼éorganizatorami Gminnych Do┼╝ynek 2018 s─ů: Urz─ůd Miasta i Gminy w Gryfinie, Rada So┼éecka We┼étynia i Gryfi┼äski Dom Kultury.

DIKANDA

O zespole DIKANDA:
Dikanda to uznany szczeg├│lnie na zagranicznym rynku muzycznym szczeci┼äski zesp├│┼é graj─ůcy world music. W swojej tw├│rczo┼Ťci Dikanda stawia na autentyczno┼Ť─ç stylu - poszukuje nowych nurt├│w i wi─Ökszo┼Ť─ç utwor├│w jest oryginalnymi kompozycjami. Muzyczne inspiracje czerpie z tradycyjnych, folkowych brzmie┼ä szeroko rozumianego orientu - od Ba┼ékan├│w, przez Izrael, Kurdystan, Bia┼éoru┼Ť po Indie. W ich utworach mo┼╝na us┼éysze─ç g┼é├│wnie brzmienia ba┼éka┼äskie i cyga┼äskie. Zesp├│┼é istnieje od 1997 r. Dikanda ma w swoim dorobku 7 p┼éyt - w tym DVD Live nagrywane w zakopia┼äskim Teatrze Witkacego; setki koncert├│w (g┼é├│wnie w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, ale r├│wnie┼╝ w Rosji, Indiach oraz w USA), zdobyli tak┼╝e liczne nagrody - w tym "P┼éyta roku" niemieckiego czasopisma "Folker" przyznana w 2005 roku za "Usztijo". Koncerty Dikandy to niezwykle emocjonalna podr├│┼╝ po etnicznych brzmieniach, ┼╝ywio┼éowe spotkanie pe┼éne energii, charyzmy, prawdziwych uczu─ç. Charakterystyczne dla Dikandy jest tworzenie nowych s┼é├│w w tekstach utwor├│w, w ten spos├│b powsta┼é oryginalny j─Özyk grupy - "dikandisz". Najwa┼╝niejszy w tw├│rczo┼Ťci zespo┼éu jest przekaz, kt├│ry jest relacj─ů mi─Ödzy artystami a publiczno┼Ťci─ů.

Dyskografia zespołu:
Muzyka czterech stron wschodu (2000)
Jakhana Jakhana (2002)
Usztijo (2004)
Ajotoro (2008)
Live (2010)
DIKANDA Live in Zakopane (2013)
Rassi (2013)
Devla Devla (2017)